MARSEILLE #2 - Citroen croissantjes & Paleis Longchamp

by - augustus 26, 2016


In Marseille was er super veel te zien en te ontdekken. Zo bezochten we tijdens het tweede deel van onze vakantie Paleis Longchamp: een van de mooiste gebouwen die ik ooit gezien heb. Ook aten we een mega pizza in de buurt van de haven en koelden we in de middag weer af op het strand. 


Bijna iedere ochtend kochten we op het station deze citroen croissantjes: croissantjes gevuld met een soort pudding met een lichte citroensmaak. Wel zoet, maar oh zo lekker!


Vandaag besluiten we naar Paleis Longchamp te gaan. Dit is niet zo ver lopen vanaf ons hotel. Gelukkig maar, want het is vandaag weer zo warm. Na 20 minuten lopen komen we dan ook aan bij het paleis. En jeetje, wat groot en wat MOOOOOI <3


Even pauze tussendoor, tijdens het omhoog lopen van de treden. Moet ook gebeuren, haha!


Het uitzicht vanaf het paleis is ook ontzettend mooi. Het valt me op dat alles in Marseille ook gewoon zo mooi is. De gebouwen, de haven, de bezienswaardigheden: alles ziet er verzorgd uit en je ziet ook bijna geen troep of afval op straat.


Hier kun je zien hoe groot het paleis eigenlijk is. Wat een enorme pilaren eigenlijk!


En nog een foto vanaf de onderkant van Paleis Longchamp. Wel jammer dat de fonteinen niet aanstaan, anders was dit echt wel een perfecte foto geweest haha!


Die middag besluiten we weer om naar het strand te gaan. Daar is Marseille ook gewoon perfect voor: je kunt 's ochtends bezienswaardigheden bekijken en de rest van de dag kun je op het strand liggen.


's Avonds gaan we nog uiteten bij de leuke terrasjes in de buurt van de haven. We hebben ontzettende honger, want het is al half tien!


En yes, de pizza's zijn er. Ik nam een pizza met ham, champignons en olijven. Als ik deze foto weer zie, krijg ik weer ontzettende honger...


You May Also Like

8 reacties

 1. Wat is dat paleis mooi! En pizza, tja, dat gaat er altijd wel in, he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's, het paleis is inderdaad heel erg mooi! Hmm, wat een reuze pizza!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die pizza ziet er echt super lekker uit! Dat citroen croissantje, daar ben ik toch wel benieuwd naar. Klinkt niet super lekker namelijk haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jum een citroen croissantje, lekker! Ik ben gek op citroen.
  En wat een leuke foto's! <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah wat een mooie foto's! Dat paleis ziet er prachtig uit en citroen croissantjes lijken me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen