Een fotoboek maken met mooie herinneringen

by - september 16, 2016


Ik had het al een tijd in mijn hoofd om een fotoboek te maken. Ik wist van te voren dat het veel tijd zou kosten, dus daarom had ik het tot nu toe nog niet gedaan. Toch kriebelde het wel een beetje, aangezien ik vooral het laatste jaar veel leuke citytrips heb gemaakt en ik al die foto's zeker weten wil bewaren tot ik oud ben. Dus EINDELIJK heb ik het maar gedaan en het eindresultaat zie je in dit artikel!


Een tijdje geleden werd ik benaderd door Fotofabriek: of ik een fotoboek wou maken. Ik had net een aantal mooie vakanties achter de rug en eigenlijk wilde ik altijd al een fotoboek hebben. Gewoon, omdat het wat 'tastbaarder' is dan Instagram. En ik zag mezelf al helemaal zitten als omaatje; bladerend door mijn fotoboeken, haha. Dit is dan ook het eerste fotoboek wat ik ooit heb gemaakt. Ik heb er vooral heel veel foto's van vakanties en festivals ingestopt en ook een aantal foto's van vroeger.

Ik wist van te voren dat een fotoboek maken tijd zou kosten. Eerst moet je alle foto's selecteren die je graag wilt hebben (en eventueel bewerken) en vervolgens moet je ze allemaal op volgorde leggen. Het heeft mij wel een paar uur gekost, maar ik ben onwijs blij met het resultaat!De bovenste foto's heb ik gemaakt in Nice, toen ik daar begin mei op vakantie was met twee vriendinnen. Ik vind Nice echt de mooiste stad die ik ooit heb gezien en in de dagen dat ik er was heb ik dan ook de meeste foto's ooit gemaakt geloof ik, haha.

In de winkel met de maracontoren (die je hierboven ziet) heb ik de heerlijkste macarons ooit gegeten. Waarom kan er niet zo'n maraconwinkel bij mij in de buurt zijn? En de linker foto van de haven is gemaakt in Monaco, waar we ook op bezoek gingen toen we in Nice waren.


Omdat ik de C'Ôte D'Azur zo mooi vond, overtuigde ik mijn vriendje ervan dat we er weer heen moesten; maar dan in de zomervakantie. We hadden nog geen vakantie geboekt, want we hadden nog maar een paar maanden een relatie. Ik had op internet een aantal steden bekeken in het zuiden van Frankrijk en Marseille sprong daar bovenuit: dus daar hebben we dan ook een vakantie naar geboekt!

Ik denk dat ik Marseille, na Nice, de mooiste stad vind die ik ooit hebt bezocht. Maar misschien komt daar nog verandering in, aangezien ik van plan ben om nog veeeeeel meer stedentrips te gaan maken :)


Het fotoboek dat ik mocht maken bij Fotofabriek heb ik gemaakt met een speciaal soort software dat erg gemakkelijk te downloaden is op je laptop. De software is ook erg makkelijk te gebruiken: je kiest eerst het soort fotoboek wat je wilt maken (bijvoorbeeld hardcover/softcover of liggend/staand) en daarna kun je het fotoboek digitaal bewerken. Je hebt keuze uit ongeveer dertig verschillende sjablonen. Zo heb ik bijvoorbeeld vaak gekozen voor een sjabloon waarbij je één grote foto hebt en daarnaast drie à vier kleine foto's.

Kies wel foto's met een goede kwaliteit; ik heb bijvoorbeeld een paar Instagram foto's gebruikt maar die kwaliteit is zo slecht dat ik nu een paar pixelige foto's in mijn fotoboek heb staan (gewoon mijn eigen schuld dus). De rest van de foto's heb ik gemaakt met mijn mobieltje en die foto's hebben in het fotoboek een enorm goede kwaliteit. Daar hoef je dus niet bang voor te zijn!

Ik ben heel blij dat ik een fotoboek heb gemaakt waar allemaal mooie herinneringen in staan. Ik denk dat ik volgend jaar weer een nieuw fotoboek ga maken met alle mooie herinneringen die ik dit jaar ga maken.


* Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Fotofabriek

You May Also Like

14 reacties

 1. Wat een leuk fotoboek! Ik maak voor onze zoon altijd een fotoboek met zijn afgelopen jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi fotoboek! Ik word ook altijd heel blij van dit soort fotoalbums maken na mijn vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je fotoboek is echt prachtig geworden. Ik mag ook een fotoboek bij hun samenstellen maar het duurt allemaal iets langer omdat ik het echt perfect wil hebben haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat gevoel snap ik! Heel veel succes nog met het maken van je fotoboek :)

   Verwijderen
 4. Aaah, zo leuk dit! Ik wil al heel lang een fotoboek maken, maar het komt er steeds maar niet van.. Ziet er mooi uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk dit!! Ik zeg ook iedere keer na een vakantie: Even een leuk fotoboek maken. Maar toch kost het zoveel tijd...haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is heel leuk! Ik heb het idee dat fotoboeken een beetje passé zijn geworden omdat we alles nu delen op social media. Toch blijft het ontzettend leuk om te maken en terug te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig boek! Fotoboeken zijn zulke mooie aandenkens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. super mooi fotoboek! Ik heb zelf ook een fotoboek gemaakt, ik kijk er eerlijk gezegd nooit in, maar het is inderdaad leuk om het later als omaatje terug te kijken hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik heb er tot nu toe al een paar keer ingekeken! Maar ik denk ook wel dat het pas écht leuk is wanneer je ouder bent

   Verwijderen
 9. Super mooi fotoboek, ziet er kwalitatief uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je fotoboek ziet er heel mooi uit! Ik maak van elke vakantie altijd een apart fotoboek en sinds kort ook van elk jaar een fotoboek met leuke momenten. Ik heb echt van alles veel foto's en vind het zo leuk om te maken (drie weken na een vakantie is de mijne af en thuis :P) Ik heb fotofabriek nog nooit uitgeprobeerd, misschien maar eens doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heel erg leuk zo'n fotoboek! Is altijd zo'n leuke herinnering. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen