Alle cijfers over mijn blog; het begin & bezoekersaantallen

by - oktober 25, 2016


Een tijdje geleden las ik op de blog van Northflix een artikel over al haar feitjes en cijfers over haar blog. Ik vond dat onwijs interessant om te lezen en ik dacht: 'Waarom zou ik daar ook niet over schrijven?'. Ik weet dat jullie het ook ontzettend interessant vinden om over te lezen, dus hier komen alle cijfers; van mijn eerste samenwerking, populaire artikelen tot de top 10 steden waar mijn bezoekers vandaan komen. 

Bezoekers

Mijn blog bestaat al bijna 2,5 jaar. Tot nu toe zijn er 27.000 unieke bezoekers op mijn website belandt en zijn er 162.000 paginaweergaven geweest. Daarvan komen de meesten (80%) uit Nederland, waarop België (8%) en de U.S. (5%) volgt. De meest belangrijke plaatsen in Nederland die mijn blog bezochten, zijn:

1. Amsterdam
2. Enschede
3. Haaksbergen (mijn ouders zijn mijn trouwste fan)
4. Rotterdam
5. Utrecht
6. Groningen
7. Deventer
8. Den Bosch

28% van jullie komen rechtstreeks naar mijn blog. 23% komt via Google op mijn blog terecht en 12% via social media. Maar de meesten komen via een link op een andere blog op mijn blog terecht: maar liefst 36%! Als ik inzoom op social media, komen de meeste bezoekers via Bloglovin, daarna Facebook, Twitter en Instagram. 

Het begin

Mijn eerst review ging over de Moringa Body Sorbet van de Body Shop

Het eerste product dat ik opgestuurd heb gekregen was een Nivea body milk voor onder de douche

Mijn eerste samenwerking met een webshop was het artikel Uzuma Green Slow juice groentesappen

Mijn eerste blogpost ooit was de eerste Weekly Journal die ik schreef

Populaire artikelen


De eerste vier artikelen uit de top 5 die je hierboven ziet, zijn erg hoog in Google beland. Heel veel bezoekers kwamen via Google bij die artikelen terecht. daardoor zijn ze dus zo goed bezocht. Het vijfde artikel is een persoonlijk artikel waar jullie allemaal erg nieuwsgierig naar waren en waar enorm veel op geklikt is via social media.

Overige feitjes

Ik heb twee collega bloggers in 'real life' ontmoet: Maureen van Captualize en Denise van LiefsDenise.

Ik ben aangenomen op stage, omdat ze onder de indruk waren van mijn blog en mijn schrijfskills.

Ik ben ook aangenomen bij mijn bijbaan als studentredacteur, omdat ze de artikelen op mijn blog hadden gelezen.

Mijn blog staat al anderhalf jaar vermeld op mijn cv.

Ik heb in totaal al 8127 reacties ontvangen op 389 blogpost, dat is gemiddeld dus 21 (!) reacties op elk artikel.

Maandag is altijd de drukste dag en zondag is altijd de meest rustige dag van de week op mijn blog, omdat ik dan nooit een artikel online zet.

Om 11 uur 's ochtends en 8 uur 's avonds is het altijd het drukst op mijn blog.

Vonden jullie dit interessant om te lezen? Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar jullie cijfers en feitjes van jullie blog (als je een blog hebt). Als jij dit ook wilt delen op je blog, mag dat natuurlijk! Vergeet dan geen link hieronder bij de reacties achter te laten :)

You May Also Like

23 reacties

 1. Wat een leuk overzichtje zo! En wat gaaf dat je op basis van je blog bent aangenomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja heel interessant om te lezen! Ik snap google analytics nog steeds niet zo heel goed en gebruik vooral de wordpress analytics waaruit ik opzich ook wel dingetjes kan halen. Ik kijk niet zo vaak meer als eerst naar de aantallen maar vind het wel interessant om te bekijken!:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om te lezen! Wellicht ga ik ook wel zo'n artikeltje maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hartstikke leuk om te lezen hoe het allemaal bij jou begon!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk artikeltje! Leuk om te zien hoe zo'n blog dan ontwikkelt enzo. Ik ga het onthouden, misschien dat ik ook wel zo'n artikeltje ga maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja heel leuk om te lezen dit en intressant. Bij mezelf kijk eigenlijk nooit hierna bij mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk om te lezen dit! Ik ben een van je volgers uit Den Bosch haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk is dat hè om te kijken! Ik ga denk ik ook eens zo'n artikel maken. Ook leuk voor jezelf om te zien. Echt tof ook dat je eigenlijk bent aangenomen om je blog! Bij mij is dat niet zo relevant maar slim om dat op je cv te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat snap ik wel! Ik doe dan ook voornamelijk werk dat te maken heeft met online marketing. En zeker ook zo'n artikel maken! Lijkt me tof om te lezen :)

   Verwijderen
 9. Heel leuk om te lezen! Je doet het super goed <3 You go girl!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen! Ben altijd benieuwd naar de cijfers van andere :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat grappig dat je dit deelt! Ik heb ook zo'n artikel maar die deel ik alleen met bedrijven. Misschien inderdaad leuk om te delen ik zal er is over na denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk om te lezen dat wij elkaar blijkbaar inspireren/op ideetjes brengen voor artikelen. Door jouw enquête voor je studie kwam ik ook op ideetjes.
  Ik ben - zoals velen - dol op dit soort cijfers en feitjes.
  Grappig dat je eerste samenwerking met Uzuma was. Ik had een beauty gerelateerd iets verwacht of - zoals bij velen - telefoonhoesjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nee met een telefoonhoesjes bedrijf heb ik nog nooit een samenwerking gehad! Dat is niet goed genoeg voor een artikel, vond (en vind) ik altijd.

   Verwijderen
 13. Leuk zo'n artikel! En tof dat je bent aangenomen vanwege je blog. Ik merk inderdaad dat het goed is om je blog te vermelden op je cv. Helemaal als je iets zoekt richting van online marketing/content marketing. Ik ben trouwens op je blog terecht gekomen via dat stagebedrijf, want ik werk er nu. Je staat nog op de medewerkerspagina en aangezien ik zelf blog vond ik het leuk om de jouwe te bekijken. Het ziet er erg goed uit, dus je hebt er een volger bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah wat gaaaaaf! Ik ga gelijk ook even jouw blog bekijken :)

   Verwijderen
 14. Dit is zeker leuk om te lezen (en interessant)! Gaaf dat je bent aangenomen vanwege je blog. Bij mij heeft het juist alleen maar in mijn nadeel gewerkt!!! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh dit is ontzettend leuk om te lezen. Ben echt dol op dit soort artikels. Leuk dat je er een baan aan hebt overgehouden en dat je twee meiden hebt leren kennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind dit zo'n leuk artikel! Die ga ik is onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel fijn artikel! Ik heb het al een paar keer zien voorbij komen en ik denk dat ik er ook eens een soortgelijk ga schrijven. En wat leuk dat je werk en een stage via je blog hebt gevonden. Mijn blog staat nu ook al even op m'n CV en mijn blog helpt zeker en vast tijdens het solliciteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk om te lezen! Ik heb het artikel van Northflix ook gelezen en dit soort artikelen vind ik altijd leuk. Alle artikelen over bloggen eigenlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen