Dit zijn de dingen waar ik nu naar uitkijk

by - november 22, 2016


De komende maanden is er veel te doen: Sinterklaas moet gevierd worden (met veel cadeautjes!), Kerstmis komt eraan en ook Oud & Nieuw mag niet over geslagen worden. Stuk voor stuk worden dit hele leuke feestjes. In dit artikel vertel ik jullie alle dingen waar ik nu naar uitkijk.

Naar een kerstmarkt gaan
Een aantal jaar geleden ben ik met twee vriendinnen naar een kerstmarkt in Duitsland geweest. Daar hebben we warme glühwein gedronken, zijn we wezen schaatsen, hebben we gezellige kraampjes bezocht op verschillende pleintjes en hebben we natuurlijk onwijs veel geshopt. Mijn vriend kwam dit jaar op het idee om een kerstmarkt te bezoeken (hoe romantisch, haha) en daar kon ik echt geen nee tegen zeggen! Aangezien ik vanaf nu elke zaterdag én zondag moet werken, gaan we op een vrijdag een kerstmarkt bezoeken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, want zo kom ik sowieso in de goede sfeer voor de feestdagen. Heb jij ook wel eens een kerstmarkt bezocht?

Sinterklaas vieren (met veel cadeaus!)
Dit jaar ga ik twee keer Sinterklaas vieren en dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg ;) Op vrijdags ga ik eerst met mijn eigen familie cadeautjes uitpakken en samen gourmetten (dat heb ik ook al erg lang niet meer gedaan!). Zaterdagavond ga ik bij de familie van mijn vriend Sinterklaas vieren en daar krijg ik óók cadeautjes. Ik word echt een beetje verwend, haha. Uiteraard moet ik er wel wat voor doen, want ik moet zelf ook heel veel cadeautjes kopen en een gedicht maken.

Op vakantie naar Winterberg
Ik roep al wekenlang dat ik zin heb om op vakantie te gaan. En dat is gelukkig bijna zo ver, want over ongeveer een maand ga ik op vakantie naar Winterberg! Ik hoop zo dat we daar sneeuw krijgen, maar ook zonder gaat het héél gezellig worden. En als er sneeuw ligt, ga ik zeker een keer skiën, want dat heb ik nog nooit gedaan (en dan kan ik weer iets van mijn bucketlist afstrepen). We blijven er een aantal dagen en mijn vriend en ik hebben een eigen appartement. Hoe luxe kun je het hebben :)

Feestje met Oud & Nieuw
Sinds mijn zus en ik sinds vorig jaar een eigen appartement hebben, vieren we Oud & Nieuw in de stad. Eerder woonde ik in een klein dorpje en daar was niet zo heel veel vuurwerk te bewonderen en ook waren er niet echt leuke plekken om 's avonds uit te gaan. Dat is nu wel anders! Vorig jaar hebben we met al onze vrienden en vriendinnen het nieuwe jaar gevierd in ons appartement. Om 12 uur 's nachts hebben we champagne op het balkon gedronken, terwijl we uitkeken op al het vuurwerk dat de lucht in werd geschoten. En dit jaar gaan we het precies zoals vorig jaar vieren. Can't wait!

Naar welke dingen kijk jij nu uit? En heb jij ook zoveel zin in de feestdagen?

You May Also Like

21 reacties

 1. Ik wil ook een keer naar de kerstmarkt. Lijkt me zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn vorig jaar een weekendje naar Dusseldorf geweest en hebben daar een aantal kerstmarkten bezocht. Dat was erg leuk en zou ik zeker nog eens willen doen. Leuke dingen heb je op je lijstje staan!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoef mijn dingen niet te delen: staat (toevallig) vandaag ook een artikel over online<3 Leuk om jou vooruitzichten te lezen. Geniet van de voorpret!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha grappig dat jij nu ook zo'n artikel online hebt staan! Ik ga even kijken :)

   Verwijderen
 4. Leuk lijstje! Ik kijk uit naar 2 leuke weekendjes weg (incl. kerstmarkt in Duitsland ^^), een kerstmarkt in NL en Kerst natuurlijk, haha! :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb midden December een super leuk kerstfeestje op de planning staan! Verder kijk ik ook gewoon uit naar Kerst in't algemeen. Oudejaar doet me eigenlijk niet zo veel en heb ook totaal nog géén idee wat ik ga doen, we zien wel! Leuke vooruitzichten trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaah wat een leuke plannen allemaal! Ik wil ook zo graag naar een Kerstmarkt dit jaar, het liefst in Duitsland want dat is extra gezellig haha <3 Wat fijn dat je op vakantie gaat naar Winterberg, nu maar hopen dat er ook een beetje sneeuw valt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah een kerstmarkt! Dat vind ik altijd zo leuk om te bewonderen. Niet alleen kerstmarkten hoor, ook de bouwmarkten en tuincentra staan vol met mooie kerst spulletjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke plannen en een kerstmarkt bezoeken is altijd gezellig! Winterberg is ook echt leuk en als er sneeuw ligt, moet je daar zeker gaan skiën! Lekker gaan proberen, haha! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah super leuk ik wil ook zo graag naar de kerstmarkt maar ik kan helaas niet.. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk lijstje met dingen om naar uit te kijken! Ik ben vorig jaar ook naar een kerstmarkt geweest in Duitsland en ik wil dit jaar graag weer gaan! Ik werk ook in de weekend (so I feel your pain haha). Daarom ben ik wel benieuwd of die kerstmarkten ook zo druk zullen zijn op een vrijdag. Ik zie het vast wel voorbij komen op je blog? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke plannen, kan me voorstellen dat je daar naar uit kijkt :) Ik heb een sinterklaas spel bij vrienden op de planning staan, word voor het eerst in jaren dat we weer een soort van sinterklaas vieren, heb er ook al zin in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah een kerstmarkt bezoeken is zo leuk! Ik ben naar lille geweest maar die was helaas erg klein. <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op vakantie naar winterberg dat is zo leuk! Ik hoop dat je veel plezier hebt x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk lijstje!! Nieuwjaar vieren in je eigen appartement klinkt echt super :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik kijk ook uit naar sinterklaas (en kerst!). :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk! Ik hou van dit soort heerlijke positieve artikelen! Ik ga begin december ook naar een kerstmarkt toe en kan eerlijk gezegd ook niet wachten. Ben zo benieuwd hihi! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Altijd zo leuk om naar zo veel dingen uit te kunnen kijken. Zelf wil ik dit jaar ook weer naar een kerstmarkt maar ik denk dat we het financieel niet gaan redden. Zo jammer..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een ontzettend leuke blog heb je om te zien én lezen! Ik houd van dit soort positieve en persoonlijke artikelen. ♥ Skiën is echt zooo leuk! Toen ik nog op de basisschool zat zijn wij met de familie van mijn moeders kant drie keer op wintersport geweest. Daar heb ik zulke fijne herinneringen aan! Zou heeeel graag weer eens gaan, al ben ik bang dat ik nog een paar jaar zal moeten wachten totdat dat ooit zal gebeuren haha! Ach, het geeft ook niet. Er zijn zó veel leuke dingen in het leven die me nog te wachten staat. Ook mijn december. Ik kijk enorm uit naar oud en nieuw, wat ik dit jaar samen met vriendinnen in Rotterdam ga vieren. Dat wordt sowieso een feest!! Hehe. Met Sinterklaas gaan we gourmetten met familie, ook daar kijk ik naar uit. En één van de kerstdagen vieren we waarschijnlijk met familie, en de andere 'gewoon' met het gezin, maar van dat laatste kan ik ook zeker genieten. Zo veel moois volgende maand. Voor de meeste mensen denk ik. Vind dat zo'n fijn idee! Can't waaaait! ♥♥ (PS. Je hebt er een nieuwe volger bij :) haha! xo)

  BeantwoordenVerwijderen