Dit is hoe ik ben veranderd in het afgelopen jaar

by - december 16, 2016


Ik geloof er heilig in dat je jezelf kunt ontwikkelen. Ik ben ook iemand die altijd wel verbeterpunten ziet, ook wanneer het gaat om mijzelf. Ik heb dat altijd eigenlijk al gehad, dat ik vind dat je als persoon altijd beter kunt worden en dat je gedachten daar verantwoordelijk voor zijn. Het afgelopen jaar merk ik dat ik heel erg ben veranderd en in dit artikel neem ik je mee naar die veranderingen.

Aan het begin van het jaar was ik meer van de beauty en make-up en de laatste tijd is dat veel meer veranderd naar mode. Aan het begin van het jaar deelde ik dan ook wel eens een Look of the Day op mijn blog, omdat ik veel bezig was met make-up. Sinds de zomervakantie is dat eigenlijk een beetje veranderd en ik weet niet precies waarom. Volgens mij komt dat door het feit dat ik in het eerste halfjaar van 2016 nogal door een moeilijke periode ging. Ik was veel bezig met mijn gedachtes en negatieve gevoelens. In de zomervakantie is dat helemaal weggezakt en sindsdien voel ik me steeds beter. Ik had ook heel veel last van angst- en paniekaanvallen, maar daar heb ik al een aantal maanden geen last meer van gehad (gelukkig maar!).

Sinds ik me dus ook beter voel, ben ik veel meer bezig met mode. Ik volg veel meer fashionbloggers om te kijken wat zij dragen en op Instagram ben ik ook veel meer bezig met het opzoeken van toffe outfits. Op mijn blog heb je het heel misschien ook kunnen merken, want ik schrijf de laatste maanden steeds meer over toffe fashion items en ik probeer ook steeds vaker een Outfit of the Day online te zetten. Ik vind dat een fijne verandering, want door kleding kun je uitstralen wie je bent en ik heb de laatste tijd ook meer het gevoel dat ik nu eindelijk weet wie ik ben en wat ik wil.

Nog een verandering die ik heb meegemaakt is het feit dat het me nu minder uitmaakt wat andere mensen van mij denken. Dat is iets wat jaaaaren gekost heeft, want ik maakte me daar voorheen altijd druk om. Als ik bijvoorbeeld een bus instapte, was ik zenuwachtig omdat ik wist dat iedereen dan naar je kijkt. Of als ik in de klas zat maakte ik me altijd druk of iedereen wel een goede indruk van me had en dat soort dingen. Tegenwoordig maak ik mij hier helemaal niet meer druk om. Ik zoek ook niet meer naar de bevestiging van andere mensen of ik wel 'leuk', 'mooi' of 'slim' genoeg ben. Ik ben tevreden over mezelf en als een ander dat ook is, is dat mooi meegenomen maar dat hoeft niet. Ik las ooit eens een quote die daar ook over ging: 'Confidence is not 'they will like me', confidence is 'I'll be fine if they don't'. 

Daarnaast ben ik me ook bewuster geworden van het feit dat je naast hard werken ook heel veel moet relaxen. Toen ik 17 was, heb ik een burn-out gehad waardoor ik mentaal en lichamelijk helemaal 'opnieuw' moest beginnen. Dat kwam door privé redenen (en niet door te hard werken). Ik heb er wel van geleerd dat je goed naar je lichaam moet luisteren want tijdens die 'burn-out' kon ik helemaal niets meer (en dat wil ik NOOIT meer). 

Elke keer wanneer ik een drukke week heb gehad, probeer ik toch een dag (of een avond) uit te kiezen waarop ik helemaal niks doe, behalve daar waar ik zin in heb. En dat is dan ongegeneerd een chips zak leegeten, een boek lezen, uitgebreid douchen en een gezichtsmasker opdoen of een lange wandeling maken. Het laatste jaar heb ik dus ook geleerd om beter naar mezelf te luisteren en even gas teruggeven wanneer ik gestrest ben of het heel druk heb.

Heb jij het gevoel dat je veranderd bent het afgelopen jaar?  

You May Also Like

7 reacties

 1. Mooi geschreven en inderdaad je kan jezelf altijd verbeteren of dingen veranderen en dat is juist goed, je bent nu echt aan het groeien. Het is ook heel belangrijk om een rustpunt voor jezelf te nemen vooral bij veel drukte, bij mij schiet dat er wel eens bij in. Blijf zo doorgaan en doe wat jij leuk vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven Maaike! Ik heb wel het idee dat ik ben verandert dit jaar.. Denk dat het voor mij ook zeker wel een positieve verandering is geweest :) Fijn dat het met jou nu een stuk beter gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geschreven! En fijn om te lezen dat het nu goed met je gaat <3 Ik ben ook wel veranderd het afgelopen jaar. Ik merk ook dat ik nu veel minder de behoefte heb om mezelf 'kapot' te werken, zoals ik dat jaren geleden makkelijk kon. Ik heb nu meer behoefte aan rust en ben ook wel wat gevoeliger geworden op dat gebied. Ik heb gewoon veel tijd nodig voor mezelf, eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat je altijd wel veranderd, maar ik ben blij dat je zo ontzettend positief bent veranderd en dat je beter in je vel zit. Volgens mij ben ik afgelopen jaar rustiger en minder gestresst geworden, ik weet beter wat ik wil met mijn leven. Heel fijn vind ik dat. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen! Veel dingen herken ik wel, zoals ook genoeg rust nemen in drukke tijden of dat het niet meer zoveel uitmaakt wat anderen van jou vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb net hetzelfde met mode! Sinds dit jaar ben ik er ook veel meer mee bezig dan ervoor :)

  BeantwoordenVerwijderen