Waarom je zo nu en dan iets nieuws moet proberen

by - december 21, 2016


Ik ben altijd wel iemand die bij haar eigen stijl blijft. Ook al is het bloggen, make-up of mode; dat wat ik mooi vind, probeer ik en de rest niet. Maar toch is het belangrijk om zo nu en dan iets nieuws te proberen. Om je horizon te verbreden. Om je stijl te ontwikkelen. Zo probeerde ik laatst deze mega oorbellen uit, terwijl ik in de eerste instantie nooit zoiets zou dragen. 
Ik schreef er laatst ook al over; van iemand die liever een make-up product kocht ben ik veranderd in iemand die mode nu veel leuker vind dan beauty. Ik volg veel meer fashionbloggers en ik struin regelmatig webshops af op zoek naar de nieuwste fashiontrends en leuke items die ik kan toevoegen aan mijn garderobe (gelukkig let ik nog steeds goed op mijn geld, haha). Dat ik nu bij een kledingwinkel werk, maakt het er ook niet beter op. Ik ken bijna elk item dat in de winkel ligt en ik kan zo een paar items noemen die ik nog wil toevoegen aan mijn kledingkast (note to self: niet doen). 

Op het gebied van mode, wil ik nu veel meer experimenteren met verschillende dingen. En het geeft een kick wanneer iemand zegt: 'Maar dat past toch helemaal niet bij jou?' en het daarna toch tof vind staan. En dat gevoel wil ik vaker krijgen, gewoon iets proberen wat je eigenlijk in de eerste instantie helemaal niet mooi vindt en dan het daarna toch wel mooi vinden. Een voorbeeld is de choker, die ik afgelopen zomer had gekocht. Een vriendin vond het niet bij mij passen en toen bedacht ik me waarom het dan niet zou passen; waarom is het zo makkelijk om iemand in een 'hokje' te stoppen en gelijk te roepen dat het niet bij iemand past? 

Zoiets had ik ook toen ik deze oorbellen zag. 'Maar je draagt toch helemaal niet zoiets?' zei mijn vriend, en ik gaf hem gelijk. Maar een dag later bedacht ik me dat die oorbellen misschien wel erg gaaf kunnen staan bij een zwarte trui en mijn haren in een strakke staart naar achteren. Ik probeerde het uit en ja hoor, ik vind het erg mooi staan! Het enige nadeel is dat de oorbellen niet zo heel fijn zitten en ik ze dus niet zo lang in kan doen. Ach ja, wie mooi wil zijn moet pijn lijden ;)

Ik bedoel natuurlijk ook niet te zeggen dat je van alles moet proberen die niet bij jou passen, ik ga bijvoorbeeld nooit van maxi rokken houden; dat weet ik 100% zeker. Maar sommige kleine veranderingen kun je wel maken. En dat geeft een kick. 

Probeer jij weleens op het gebied van mode iets uit wat uit je comfort zone ligt? 

You May Also Like

12 reacties

 1. ik experimenteer heel vaak met nieuwe dingen! Zo leuk om te doen :). leuke oorbellen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat super goed! Ik hou ervan om uit mijn comfort zone te stappen, qua make-up en ook kleding. Ik hou van funky opvallende items!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de vormgeving heel mooi. Nee ik speel vaak op safe en ga bijna nooit qua kleding uit mijn comfort zone hahah.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het mooie oorbellen alleen zou ik ze zelf niet zo snel kopen. Heerlijk om inderdaad wat anders te proberen, ik doe dat graag met make-up en mijn kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal waar! Ik pak heel vaak ook dingen uit het rek waarvan ik denk nou, dat staat leuk bij iemand anders maar niet bij mij. En als ik het dan pas is het toch echt cool! Gewoon dingen proberen. Ik ben ook meer van fashion maar make-up blijft ook erg leuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja je kan soms inderdaad veranderingen aanbrengen en even wat uit je comfort zone stappen inplaats van heel snel zeggen dat staat niet of past niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heeel...af en toe stap ik wel eens uit mijn comfort zone, maar niet te vaak haha. Ik vind deze oorbellen echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aah, ja! Dit herken ik heel erg :) Ik vind het zelf ook heerlijk om andere dingen uit te proberen en om te zien hoe anderen reageren: lekker die comfortzonde uit, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geschreven en heel herkenbaar! Soms zijn die items die 'niet bij je passen' uiteindelijk je favoriete items en dat is zo leuk! Grappig ook het beeld wat anderen van je hebben, dat dat vaak zo duidelijk is. Ik vind namelijk zoveel verschillende dingen leuk, maar misschien lijkt het wel alsof ik een stijl heb? Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jurkjes is voor mij altijd buiten mijn comfort zone geweest maar nu vind ik het toch wel leuk af en toe. Ik denk dat het zeker goed is om af en toe eens wat anders te proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Telkens als ik wat anders wil proberen ga ik terug naar mijn "houvastjes" qua kleding en make up. Gewoon omdat ik me daar comfortabeler in voel, ook al is het niet helemaal wat ik wil dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik snap heel goed je struggle haha. Ik vind die oorbellen trouwens echt super tof!

  BeantwoordenVerwijderen