10x dingen die ik eigenlijk niet zou moeten doen

by - januari 19, 2017


Ik perfect? Helemaal niet! Er zijn een heleboel dingen die ik wel doe, maar waar ik vervolgens altijd spijt van krijg. Heel veel chips eten bijvoorbeeld. Of verlegen worden wanneer iemand vraagt naar mijn blog. In dit artikel zet ik 10 dingen op een rij die ik nooit meer zou moeten doen!

Te veel chips eten. Chips is echt mijn guilty pleasure. Snoep, chocolade of andere zoete dingen vind ik helemaal niet lekker; maar wanneer ik een chipszak in mijn hand heb eet ik altijd hem binnen no time helemaal leeg. Oeps.

Te veel highlighter aanbrengen. Tot een paar maanden geleden gebruikte ik nog nooit highlighter, en nadat ik dat wel ben gaan doen smeerde ik altijd te veel op. En dat was een beetje too much glitter. Gelukkig breng ik het tegenwoordig iets subtieler aan, haha.

Alleen de kleding dragen uit mijn kledingkast die ik vaak draag. En de rest bijna nooit dragen, terwijl er genoeg andere leuke kledingstukken in mijn garderobe liggen. Waarom ben ik toch altijd zo lui om iets nieuws te proberen? 

Zorgen maken om iets waar ik me helemaal nog geen zorgen om hoef te maken. Ik heb het zo vaak dat ik gestrest ben om iets waar ik achteraf denk: waarom heb ik me hierover zorgen gemaakt?

Verlegen worden wanneer iemand vraagt naar mijn blog. Ik heb het nog altijd wanneer mensen mij vragen naar mijn blog: ik bloos een beetje en verander snel van onderwerp. Ik weet eigenlijk niet waarom ik het doe, want ik ben best trots op mijn blog. Misschien ben ik gewoon bang dat sommige mensen het raar vinden?

Chagrijnig worden als ik een dag niets aan het doen ben. Wanneer ik een dagje niks hoef te doen (bijvoorbeeld in het weekend) kan ik behoorlijk chagrijnig worden wanneer ik niet productief ben geweest. Note to self: soms hoeft dat ook helemaal niet.

Vaak naar mijn blogstatistieken kijken. Ik doe het iedere dag, en het voelt gelijk als een kleine 'afbrander' wanneer er minder mensen op mijn blog zijn geweest dan de dag ervoor. Dat moet ik echt minder vaak gaan doen, want ik blog om mijn plezier.

Instagram checken wanneer ik in bed lig en wil slapen. Het kan dan serieus voorkomen dat ik na een uur nog steeds bezig ben met Instagram. Gewoon niet doen dus!

Steeds dezelfde maaltijden maken. Ik varieer bijna nooit wanneer het aankomt op lunch of avondeten. Terwijl het juist leuk is om telkens te experimenteren met nieuwe gerechten!

Van alles op mijn to-do list zetten. Op die manier wordt die overvol en is het eigenlijk al überhaupt niet meer leuk om naar te kijken. Gewoon alleen de dingen erop zetten die je écht moet doen, de rest volgt vanzelf. 

Welke dingen zou jij eigenlijk niet moeten doen?

You May Also Like

17 reacties

 1. Ik doe precies al deze 10 dingen ook -.- hahahah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zorgen maken om niets en verlegen zijn wanneer het op m'n blog aankomt, ken ik maar al te goed. Ik durf zelfs niets bloggerelateerd op Facebook posten omdat ik bang ben voor de reacties van de mensen die ik ken. "Met wat voor oppervlakkige dingen houdt zij zich bezig?!", dat soort dingen... Mijn url en het feit dat ik blog op Instagram en Twitter zetten, was al moeilijk genoeg! :-/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow er zijn zoveel punten herkenbaar voor mij, hahaha. Ik kon me eerst ook best druk maken om bezoekersaantallen, maar heb dat helemaal losgelaten (en sindsdien gaat het er veel beter mee, haha). Instagram in bed doe ik ook, maar gelukkig maakt het mij best slaperig :')

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Check, check, check! Haha allemaal zo herkenbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen! Ik maak me ook altijd zorgen om dingen waarbij het niet nodig is! En bezoekersaantallen checken lijkt me iets wat iedereen wel vaker doet dan nodig denk ik! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Instagram vind ik inderdaad ook zo verslavend, ik haal er ook mega veel inspiratie vandaan. Oh met die chips herken ik mezelf.. het is zo op! sinds drie weken ben ik goed bezig met eten, minder snoepen, gevarieerd eten etc. gisteren een vettere eiersalade op en ik ben nog steeds kots misselijk.. oeps

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel dingen zijn heel herkenbaar. Ik check ook veel te vaak mijn blogstatistieken. Een aantal jaren geleden waren die nog heel erg hoog. Toen heb ik een paar lange blogpauzes gehad en nu zijn ze vrij laag. Dat maakt me toch altijd onzeker. Geen idee waarom, want ik blog eigenlijk alleen omdat ik het zelf zo leuk vind.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, sommige zijn zo herkenbaar! (Chips, Instagram en dezelfde maaltijden.) Oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Chips, ik ken het. En dat chagrijnig worden met niks doen.. ECHT alsof ik dat heb geschreven haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super herkenbaar! Eigenlijk alles op je lijstje wel, vooral chips eten en verlegen worden van je blog haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh chips... Het is ook gewoon zo lekker! Ik ben ook schuldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahah geweldig! Ik had ongeveer twee maanden geleden een collega die tegen me zei, je hebt een hele roze glitterstreep op je wang. Ze dacht dat het van de vracht was die we binnen hadden gekregen, maar het was mijn highlighter. Heel herkenbaar dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat druk maken herken ik zó erg. Mensen zeggen altijd dat ik dat niet moet doen, maarja.. Oh, en ik word ook altijd heel verlegen als mensen vragen naar mijn blog. Stom is dat eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ah dat deed ik eerst ook, elke dag die statistieken in de gaten houden. Nu heb ik dat echt helemaal losgelaten, want ik begrijp er toch niks van. Het ene moment vliegen de cijfers me om de oren, het andere blijft het muisstil. Je kunt er niets van op aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De statistieken van mijn blog hou ik niet zo heel veel bij, wel die van mijn instagram. Ooit om gek van te worden haha.. net als in bed op mijn telefoon kijken. Moet dat echt afleren!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk om te lezen en heel herkenbaar! Mijn maaltijden zijn soms ook saai, haha. En oh, chips, daar kan ik ook zo een zak van op. Morgen is nacho's met guacemole-dag bij ons thuis haha <3 Kan niet wachten, ook al moet ik er speciaal voor naar de Jumbo... :')

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Sommige dingen zijn wel heel herkenbaar bij mij zelf.

  BeantwoordenVerwijderen