5x dingen waar ik graag goed in zou willen zijn

by - januari 27, 2017


Een mens kan niet perfect zijn en alles kunnen, dat weet ik wel. Maar toch zijn er een aantal dingen waar ik graag goed in zou willen zijn. Zoals meer spontane dingen kunnen ondernemen of meer zelfvertrouwen hebben. Het soortgelijke artikel van Northflix heeft me geïnspireerd om ook deze dingen op een rij te zetten. Kijk je mee? 

Met volle aandacht aan iets kunnen werken
Als ik een dag thuis aan het werk ben en ik ben bezig met mijn blog, school en werk dan kan het voorkomen dat ik met drie dingen tegelijkertijd bezig ben. Vervolgens brengt dat een chaos aan mijn hoofd en voelt het alsof ik nog heel veel dingen moet doen. Ik wil dus graag het talent bezitten dat ik mij kan focussen op één ding tegelijk. Dat ik bijvoorbeeld eerst alle klussen voor mijn blog doe en dat ik daarna pas begin met mijn schoolwerk. Niet alleen wil ik dit kunnen met werkgerelateerde dingen, ook zou het fijn zijn wanneer ik aan het relaxen ben ik ook mijn volle aandacht heb voor het relaxen (en niet voor alle dingen die ik de volgende dag nog moet doen).

Meer zelfvertrouwen hebben
Zelfvertrouwen hebben is bij mij echt een ding. Ik heb het eigenlijk nooit gehad en ik probeer mezelf wel daarin te 'trainen'. Toch lukt het me nog steeds niet na al die jaren. Ik ben nu nog steeds ontzettend gestrest wanneer ik moet presenteren bijvoorbeeld en ook ben ik altijd wanneer ik aan het werk ben onzeker over mijn prestaties. Het houdt gewoon niet op. En ik weet dat zelfvertrouwen opbouwen tijd kost, maar ik wil het eigenlijk zo snel mogelijk hebben haha. 

Meer spontane dingen ondernemen
Het is een ding voor mijn generatie: spontane dingen ondernemen. Heb je zin in een stedentrip? Gewoon boeken. Heb je zin om je eigen bedrijf op te zetten? Gewoon doen. En zo wil ik ook zijn. Vooral nadat ik ben afgestudeerd wil ik meer spontane dingen gaan doen. Mijn eigen bedrijf oprichten bijvoorbeeld, of eerst een maand gaan reizen door Europa. Soms hoor ik verhalen van leeftijdsgenoten die bijvoorbeeld een halfjaar als stewardess hebben gewerkt tussen hun studie door of die dus gereisd hebben. Dat soort gave spontane dingen heb ik dus nooit gedaan. 

Creatieve oplossingen kunnen bedenken
Soms kom ik dingen tegen en dan denk ik; waarom heb ik dat niet bedacht? En dat zijn dan hele toffe ideeën, zoals een ontwerp voor een website (of een campagne) of een unieke positionering voor een bedrijf. Ik heb zelf nog nooit zoiets tofs kunnen bedenken en daar zou ik wel goed in willen zijn. Misschien kom ik dan ook wel op een origineel idee uit voor mijn eigen bedrijf, haha. En in mijn vakgebied (online marketing) is het natuurlijk ook belangrijk om steeds met nieuwe, creatieve ideeën te komen. 

Geen zorgen maken over de toekomst
'Morgen moet ik al deze dingen nog doen op mijn to-do lijst' 'Over een halfjaar studeer ik af, wat ga ik daarna doen?' of 'Volgende week moet ik daar heen, maar daar heb ik totaal geen zin in' zijn gedachten die ik best wel vaak heb. En dat verpest dus het moment waar ik nu in leef. Ik maak me heel vaak zorgen over dingen in de toekomst. Maar die dingen kan ik dus helemaal niet veranderen op dat moment, dus hoor ik me er eigenlijk ook geen zorgen om te maken. Bovendien is het achteraf vaak niet nodig geweest om je zoveel zorgen te maken. Gewoon niet doen dus!

In welke dingen zou jij nog graag goed willen zijn? 

You May Also Like

16 reacties

 1. Heel veel dingen zijn zo herkenbaar Maaike! Vooral meer zelfvertrouwen en minder zorgen maken over de toekomst zou mijn leven een stuk fijner maken, haha. Ook zou ik heeeel graag willen dat ik een muziek instrument kon bespelen, maar ik heb er gewoon geen talent voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Herkenbaar! Het heeft mij gelijk ook eventjes aan het denken gezet, over zorgen maken over dingen in de toekomst (heb ik ook zo vaak!), maar je kan er inderdaad helemaal niks aan veranderen.
  En onzeker zijn heb ik ook een tijd gehad, maar sinds mijn eerste stage in de psychiatrie ben ik meer van mij af gaan bijten, maak ik mij niet druk om wat anderen van mij vinden en voel ik mij zelfverzekerder. Dat komt echt vanzelf! <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie dingen en ook zeker herkenbaar! Wel heb ik door de jaren heen steeds meer zelfvertrouwen gekregen doordat ik me echt lekker voel in de dingen die ik draag, de make-up die ik op doe en de gedachte dat het me echt niet meer uitmaakt wat anderen over me denken. Dat moet bij jou ook zeker wel goedkomen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelfvertrouwen, wat is dat? :') Mezelf aan één ding kunnen zetten, zou ik ook graag kunnen. Ik ben vaak nogal 'all over the place', haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen zorgen om de toekomst zou nu heel goed uitkomen.. ik maak mezelf soms zo vaak druk om dingen liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vooral de geen zorgen meer maar denk dat de generatie van nu daar sowieso meer last van heeft, helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi geschreven en ook erg herkenbaar! door de jaren heen heb ik wel al meer zelfvertrouwen gekregen maar graag zou ik daarvan nog meer willen hebben^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het eerste is behoorlijk herkenbaar voor mij, ik ben ook zo chaotisch dat ik echt overal door afgeleid word, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een aantal herkenbare puntjes hihi. Ik ben ook mega chaotisch. Alles gebeurt door elkaar heen, niet handig. Zelfs relaxen is lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken me hier behoorlijk in hoor! Meer zelfvertrouwen hebben check en meer spontane dingen ondernemen check en natuurlijk ook met volle aandacht aan iets werken. Ik denk dat deze dingen ook tijd nodig hebben, vooral meer zelfvertrouwen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een behoorlijk herkenbaar artikel voor mij. Meer zelfvertrouwen wil ik erg graag maar hoe je dat nou 1,2,3 voor elkaar krijgt weet ik niet. Misschien gaat het ons ooit nog lukken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah wat goed dat je dit allemaal opschrijft, ik heb in het bloggerswereldje ook enorme last van gebrek aan zelfvertrouwen. Al die knappe meiden ook haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. één ding wat ik graag goed in zou willen zijn is kunnen plannen en mij daar dan ook echt aan houden haha

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat een herkenbaar artikel! Ik ben ook altijd met alles tegelijk bezig. En ik ben ook heel goed in dingen voor me uit schuiven... Soms kan ik ergens zo tegenop zien en is het achteraf helemaal niet nodig. Zo irritant, maar het gebeurt elke keer weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meer spontane dingen ondernemen, en geen zorgen meer maken over de toekomst zou ik ook wel graag willen bezitten!

  BeantwoordenVerwijderen