Hoe gaat het met mijn afstudeerstage?

by - februari 22, 2017


Nu ik dit schrijf, ben ik al bijna drie (!) weken bezig met afstuderen. WOW, de tijd vliegt! Ondertussen is er al super veel gebeurd en heb ik jullie héél veel te vertellen over alles wat ik heb meegemaakt. Ik heb jullie ook nog helemaal niet verteld bij welk bedrijf ik aan het afstuderen ben. Dat laat ik jullie allemaal weten in dit artikel!

Ik ben sinds begin februari aan het afstuderen bij EQIB, een Full Service HR Business Partner. Het is een organisatie dat aan recruitment doet, dus het werven en selecteren van mensen, maar ook aan development, het geven van trainingen, coachingsessies en assessments. Voor mijn afstudeeropdracht breng ik de customer journey van EQIB in kaart en aan het eind moet ik een adviesrapport opleveren met verbeterpunten voor de customer journey in de vorm van concrete marketingacties. Daarnaast doe ik ook nog allerlei marketing gerelateerde werkzaamheden voor het bedrijf, zoals social media en het maken van video's bij vacatures.

Doordat ik én met mijn scriptie bezig ben én ook nog werkzaam ben voor het bedrijf, kun je begrijpen dat ik het dus hartstikke druk heb. De laatste twee weken ben ik vijf dagen in de week non-stop bezig geweest. Ik heb mijn plan van aanpak nu bijna klaar en ik ben ondertussen al begonnen met literatuuronderzoek. Daarnaast heb ik ook al allemaal leuke klussen mogen doen en mocht ik mee naar een aantal sollicitatiegesprekken (super interessant om eens aan de andere kant te zitten van het gesprek, haha). 

De eerste twee weken ben ik ook echt onwijs moe geweest nadat ik terugkwam van weer een lange dag. Ik moet ook zeggen dat ik altijd wel een beetje moeite heb met het wennen aan een nieuwe omgeving. Ik maak me dan altijd druk of de mensen mij wel leuk vinden en of ik het allemaal wel goed doe. Al moet ik zeggen dat ik nu al redelijk gewend ben aan deze nieuwe plek. Gelukkig maar :) 

In het weekend doe ik nu ook alleen nog maar leuke dingen én slaap ik heel lang uit. Ik gebruik de weekenden dan ook echt om even op adem te komen. De afgelopen weken heb ik in het weekend ook niet aan mijn blog gewerkt, doordat ik doordeweeks ook al zoveel achter mijn laptop zit. Dan heb ik dus helemaal geen zin meer om überhaupt naar dat beeldscherm te staren. Toch probeer ik het bloggen langzaam weer op te pakken, omdat het ook gewoon iets is wat ik graag doe. Maar ik ga mezelf niks verbieden qua het aantal artikel dat ik online wil hebben staan, omdat ik mij gewoon moet focussen op mijn scriptie. 

Gelukkig studeer ik af bij een super leuk bedrijf met heel veel mensen waar ik nog veel van kan leren. En doordat ik ook meewerk bij het bedrijf zelf, kan ik nóg meer werkervaring opdoen. Stiekem hoop ik dat ik bij EQIB mag blijven werken na mijn afstuderen en anders ga ik zeker opzoek naar een ander tof bedrijf.

Ben jij al afgestudeerd? Zo ja, hoe heb jij dat ervaren? 

You May Also Like

9 reacties

 1. Ik snap t heel goed dat je naast je drukke studie en afstudeerstage geen zin meer hebt om achter een schermpje te zitten.
  Ik vind het soms ook lastig combineren en dan studeer ik nog niet eens af! Haha!
  Succes met je afstudeerproject 😄

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een spannende tijd zeg! Wel heel fijn dat je een leuke afstudeerstage hebt. <3
  Heel veel succes meid!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt idd erg druk als ik dat zo lees. Goed dat je je tijd neemt voor je stage en het afstuderen, toch wat belangrijker dan je blog :) Dat komt vanzelf wel weer! Zet hem op, heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je een goede en leuke stageplek hebt, in het begin vooral moet je natuurlijk je draai vinden. Goed dat je weekenden echt gebruikt om tot rust te komen want het lijkt me allemaal best zwaar, maar je krijgt er ook weer veel voor terug! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat spannend en wat fijn dat je zo'n leuk bedrijf hebt gevonden om bij af te studeren! Ik ben drie jaar geleden begonnen met afstuderen, dat was voor mij ook meteen mijn eerste fulltime stage. Man, ik was uitgeput 's avonds! En ik schrok heel erg van het feit dat je dan gewoon zo lang op kantoor zit dagelijks, haha. Inmiddels ben ik fulltime aan het werk en is het helemaal normaal hoor, maar ik schrok daar echt even van. Heel veel succes met alles!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat spannend en leuk zeg, ook super dat je het naar je zin hebt! als je ook een klik heb met de mensen daar is het ook nog eens extra fijn. Wanneer alle informatie over je heen komt ben je altijd moe hoor, even wennen en dan kan je er vol tegen aan haah, succes met alles ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk om te lezen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt op je afstudeerstage! Het lijkt me lastig om dit ook nog eens te combineren. Bloggen moet je doen wanneer je er zin en tijd voor hebt, anders voelt het aan als een verplichting. Zelf ben ik nog nooit "afgestudeerd" als in het maken van een scriptie e.d. Ik heb wel examens gedaan en ik ben inmiddels 3 jaar grafisch vormgever en nu druk op zoek naar werk. Grappig dat je bij de sollicitatiegesprekken aanwezig mocht zijn bij de andere kant, ik vind dat altijd best spannend, zo'n gesprek, haha! Heel veel succes met je scriptie, ik weet zeker dat het je gaat lukken!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat het tot nu toe wel goed gaat, ondanks de drukte, het wennen en de vermoeidheid. Dat je over een halfjaartje maar helemaal klaar mag zijn! Succes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje wat gaat de tijd dan snel he? Is natuurlijk normaal dat je de eerste weken zo moe bent geweest. Het is zo veel nieuws dat je dan op je dak krijgt, maar natuurlijk ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen