HOTSPOT - Gelateria Amorino

by - februari 13, 2017


Tijdens onze eerste dag op Malta, kwamen we midden in Valetta een super klein, maar onwijs lekkere hotspot tegen. In dit kleine winkeltje kon je namelijk verschillende soorten ijs kopen. Maar geen 'normale' ijsjes, maar ijs in de vorm van een roos, een heerlijke crèpe of wafel. Midden in Valetta keken we opeens tegen een klein winkeltje aan genaamd Amorino, wat onze aandacht trok. Buiten stonden reclameborden met daarop de lekkerste ijsjes in de vorm van een roos (als je niet begrijpt wat ik bedoel, kijk op de eerste foto en dan aan de rechterkant zie je de ijsjes die ik bedoel). We zeiden tegen elkaar dat we wel zin hadden in een lekker ijsje. 

Maar wat moesten we kiezen? Er waren verschillende macarons, ijsjes in de lekkerste smaken, crèpes en wafels te koop dat we eerst niet wisten wat we moesten kiezen. Gelukkig mochten we een aantal ijsjes proeven en wisten we al snel dat we een wafel wilden met drie verschillende ijssmaken. We zijn voor de smaken citroen, stracciatella en citrusijs gegaan. Dat laatste was een combinatie van allemaal citrus fruitsoorten, zoals grapefruit, mandarijn en sinaasappel. Dat was lekker joh! Ook konden we nog een topping kiezen en - natuurlijk -gingen we voor een chocoladetopping. 

Helaas zit Amorino niet in Nederland, maar wel in België in de buurt van Maasmechelen. Dus als je in de buurt woont van Maastricht, kun je dit zaakje opzoeken. En anders moet je even wachten tot je op vakantie gaat, want Amorino zit gevestigd in heel veel Europese landen, maar ook in Amerika. 

Ben jij weleens een super leuk ijswinkeltje tegen gekomen? 

You May Also Like

3 reacties

  1. Oh my goodness, wat ziet dat er lekker uit zeg! Zulk soort winkels zouden ook in Nederland moeten hebben haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh dat ziet er heerlijk uit! Hopelijk kom ik 'm ooit eens ergens tegen, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze hotspot ga ik in mijn notities zetten dankjewel!!! Dat ziet er yummy uit zeg !

    BeantwoordenVerwijderen