CITYTRIP - De eerste dag in Rome

by - mei 03, 2017What to do in Rome als je er maar twee dagen bent? Juist ja, alle toeristische dingen bekijken! Op de eerste dag hebben we dan ook het Colosseum, de Trevi fontein en de Spaanse trappen bezocht. En natuurlijk zagen we onderweg nog meer fantastische gebouwen. Ben je voorbereid op een paar onwijs mooie foto's van Rome? Om 2 uur 's nachts kwamen we de eerste dag aan in onze AirBnB in Rome. De taxi die we geboekt hadden was namelijk niet komen opdagen, waardoor we heel snel een andere taxi moesten regelen. Na veel gestres en een korte nacht hadden we toch een aangename ochtend aangezien het ontzettend mooi weer was in Rome. Het was wel 24 (!) graden en het zonnetje scheen volop. Dat was wel anders dan in Nederland, haha!

Op de eerste dag in Rome zijn we eerst naar het Colosseum gegaan. Iets wat je toch wel gezien moet hebben wanneer je in Rome bent. Wat mij opviel was dat het wel echt ontzettend druk en toeristisch daar was (logisch natuurlijk). Maar echt, wat een drukte! Dat is wel het enige wat ik er minder aan vond, want het Colosseum zelf was wel indrukwekkend om te zien. Na het Colosseum zijn we naar de Trevi fontein gegaan, ook iets wat je natuurlijk gezien moet hebben in Rome. En dat was ook eigenlijk de enige bezienswaardigheid die ik wilde zien. Ik had een heleboel Instagram foto's gezien met de Trevi fontein en die zagen er prachtig uit, haha. En inderdaad, de fontein is onwijs mooi om te zien in het echt! Ook daar was het ontzettend druk, maar achteraf gezien vond ik het de mooiste bezienswaardigheid om te zien in Rome.

Ook zijn we naar Gioletti geweest, iets wat in een reisgids aangeschreven stond als dé beste ijssalon in Rome. De route die we liepen kwam namelijk precies langs deze ijssalon; het was ook echt toeval dat ik de salon herkende haha. Het was heerlijk ijs, maar of het het allerlekkerste ijsje is van Rome betwijfel ik nog.

Na een hele dag wandelen in Rome hebben we uiteindelijk een pizzeria gevonden om te eten. Daarna zijn we weer terug gegaan naar de AirBnB. Over onze tweede dag in Rome volgt snel een ander artikel. Ik had veel te veel mooie foto's om het in één artikel te laten zien :)

You May Also Like

12 reacties

 1. Dat klinkt als een geslaagde eerste dag! Wat hebben jullie in korte tijd veel mooie dingen gezien en gedaan. Ik vind de Trevifontein nog steeds een van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rome is heerlijk! En ik vond het ijs van Giolitti wel echt heel erg lekker! En ook nog eens betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog nooit in Rome geweest, maar het lijkt me zo'n mooie stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat een heerlijk artikel! Ik ga in juli naar Rome dus ik kom al helemaal in de stemming!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke citytrip lijkt mij dit! Rome lijkt mij super mooi <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaaf om het colosseum in het echt te zien! En de fontein ziet er inderdaad prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's, vooral van de Trevifontein! Ik zou het colosseum best een keer in het echt willen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie foto's! Ik ben nog nooit in Rome geweest, maar hoop daar binnen afzienbare tijd verandering in te brengen. Liefde voor Italië, in ieder geval: de architectuur, de cultuur, het eten, de gastvrije mensen, ... Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie foto's! Dat ijsje ziet er lekker uit zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, wat een prachtige foto's! Ik ben nog nooit in Rome geweest, maar ik wil er zeker nog eens naartoe. De Trevi fontein ziet er echt super mooi uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het klinkt heerlijk! Rome is een geweldige stad :)

  BeantwoordenVerwijderen