Een nieuwe mind- & life style

by - juli 04, 2017


Het laatste halfjaar stond voor mij in het teken van mijn scriptie: ik wilde zo snel mogelijk dat het allemaal achter de rug was en vorige week was het dan ook eindelijk zo ver (YESSS!). Maar toen ik een terugblik deed op het afgelopen halfjaar besefte ik mij één ding: ik heb niet echt gelééfd. Dit kwam mede dankzij door de focus die ik had op mijn scriptie en de stress die daarbij hoorde. 

Een nieuwe mind- & life style; het klinkt een beetje drastisch. Maar toch wil ik het de komende tijd met kleine stappen gaan veranderen. De mindstyle die ik nu heb, zorgt er namelijk voor dat ik constant gestrest ben en me de hele tijd druk maak over 'de toekomst'. Ik heb namelijk constant zorgen in mijn hoofd over dingen die nog gaan komen en waar ik eigenlijk op dat moment niet de controle over heb. Het gevolg hiervan is dat ik me bijvoorbeeld zorgen maak over de presentatie van dinsdag, hoewel het die dag pas zaterdag is. Het is dus compleet nutteloos om me de hele tijd maar zorgen te maken. Achteraf gezien had ik me over heel veel dingen helemaal niet druk hoeven te maken. Die knop in mijn hoofd moet om: in plaats van overal negatief over te denken wil ik 'neutraal' leren denken. Dit probeer ik al een tijdje toe te passen in mijn leven en ik moet zeggen dat het soms erg goed helpt.

Daarnaast ben ik vaak op mijn smartphone te vinden, omdat ik alle foto's van mijn social media feed gezien wil hebben. Ook compleet nutteloos, want er komt nóóit een einde aan alle foto's. Het gevolg was dat ik overdag de hele tijd heb gewerkt achter mijn laptop en dat ik 's avonds alsnog de hele avond achter mijn smartphone te vinden ben. Heb je dan het gevoel dat je leeft? Nee, niet echt. Ik moet ook zeggen dat ik ook best vaak een slaap te kort had. Gewoon omdat ik te veel op mijn smartphone keek en me te veel zorgen maakte om de kleinste dingen in de nacht.

Maar wat bedoel ik dan met een nieuwe mind- & lifestyle? Ik wil op een andere manier leven, zodat ik meer het gevoel heb dat ik lééf en dat ik minder gestrest ben. Ik ga beginnen met yoga, ik wil gezonder eten (minder bewerkt voedsel en ook minder vlees) en daarnaast ga ik minderen met social media. Eigenlijk gewoon back to the essentials dus. Ik heb de laatste tijd veel dingen gelezen over vegetarisch en veganistisch eten en hoewel ik mezelf nooit die stempel op ga drukken van 'ik ben vegetarisch' ga ik wel proberen om minder vlees te eten en wil ik meer fruit en groente gaan eten. Het lijkt mij ook super leuk om meer dingen zelf te gaan maken, zoals gezonde koekjes, chips en smoothies. 

Omdat ik binnenkort op vakantie ga, kwam ik op het idee om yoga oefeningen uit te printen en mee te nemen. Het lijkt me namelijk ontzettend chill om 's ochtends op het strand een paar oefeningen te doen waardoor je meer in het 'nu' gaat leven en het is natuurlijk ook mooi meegenomen dat het ook zorgt voor een fit lichaam. Ik mis het sporten namelijk ook en dat merk ik ook aan mijn conditie en hoe mijn lichaam eruit ziet. Ongeveer een maand geleden heb ik dan wel een hardloopwedstrijd gelopen van 5 km waar ik ook voor geoefend heb, maar daarna ben ik nooit meer wezen hardlopen omdat ik het eigenlijk best saai vind. Tijd om iets nieuws te proberen dus. 

De komende maand ga ik mij hierop focussen, want ik heb lekker een hele maand vakantie. En daarna begin ik bij mijn nieuwe (fulltime) baan, maar daarover zal ik later meer vertellen! 

You May Also Like

9 reacties

 1. Ik herken je gevoel van drukte en niet echt 'leven.' Je hele leven wordt zò erg overgenomen door dat ene ding! Ben benieuwd hoe yoga je bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw super herkenbaar dit. Ik heb ook ontzettend hard aan m'n scriptie gewerkt het afgelopen half jaar. Vrijdag heb ik gehoord dat ik hier een 7,5 voor heb, maar mijn verdediging is op 10 juli pas dus ik kan het helaas nog niet helemaal van me af zetten! Daarna ga ik ook proberen wat bewuster te leven, qua voeding ben ik ongeveer hetzelfde van plan. Mijn smartphone wil ik ook veel vaker wegleggen. Zonde eigenlijk hoeveel tijd ik daar per dag aan besteed! In die tijd kan ik veel nuttigere dingen doen. Veel succes ermee! En veel plezier alvast op vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jemig, wat is je verdediging dan pas laat zeg! Snap dat dat vervelend is. Heel veel succes, ik hoop dat het je lukt om wat bewuster te leven :)

   Verwijderen
 3. Ik kan me hier echt super erg in vinden. Ik heb ook nogal makkelijk de neiging om ergens negatief in te gaan, terwijl dat vaak niet eens nodig is. 'Back to basics' lijkt me dan ook een goede insteek! Even rust van alles. Ik probeer ook mijn telefoon daarom wat vaker weg te leggen, want het is zo zonde dat we er allemaal vastgelijmd aan lijken te zitten..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herkenbaar, dit. Die socialmediaverslaving is echt een ziekte van onze tijd.
  Ik ga nu eindelijk ook aan yoga beginnen, met behulp van YouTube tutorials. Echt lessen bijwonen, zie ik mezelf niet meteen doen.
  Veel succes, in ieder geval. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Herkenbaar, ik ga volgende week op vakantie, en ben van plan om even helemaal te genieten en minder op mijn mobiel te doen! Ongelooflijk hoeveel tijd er in social media gaat zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een herkenbaar artikel! Ik ga binnenkort lekker op vakantie, hopelijk geeft dat me wat rust. Na mijn afstuderen ben ik alleen maar bezig geweest met dingen regelen en werken haha, van het ene 'moeten' ga je dan gelijk over in het andere 'moeten', zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oooh fijn dat je een baan hebt zeg! Geniet nu maar eerst van je vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen