En dan ben je afgestudeerd én heb je een fulltime baan

by - juli 21, 2017


Vlak voordat ik op vakantie ging, hoorde ik dat ik was geslaagd voor mijn afstudeerscriptie. YAY! Ik was ontzettend zenuwachtig voor mijn verdediging en toen ik daarna hoorde dat ik was geslaagd was ik dan ook echt héél erg opgelucht. Eén dag daarna hoorde ik van mijn afstudeerbedrijf dat ik daar ook nog eens mocht blijven werken. Hoe tof is dat! 

Een paar dagen voordat ik moest verdedigen was ik al ontzettend zenuwachtig. Presenteren vind ik op zich wel leuk om te doen, maar niet wanneer het super zwaar meetelt en je dus eigenlijk niet mag falen. Ik had ook nog niets gehoord van de rest van mijn scriptie, dus ik was benieuwd naar het soort vragen dat ze gingen stellen. Toen mijn verdediging eenmaal afgelopen was en het hoge woord eruit was, was ik écht heel erg opgelucht. Hoewel je natuurlijk alleen op verdediging mag als je een goede kans op slagen hebt, is het toch onwerkelijk wanneer je hoort dat je daadwerkelijk bent geslaagd. 

De dag er na kreeg ik ook nog eens te horen van het bedrijf waar ik ben afgestudeerd dat ik er mocht blijven werken. Wauw! Dat was héél veel goed nieuws binnen één week! En nu zijn jullie natuurlijk benieuwd wat ik precies ga doen :) Ik word Junior Online Marketeer bij EQIB | The Human Factor. EQIB is een HR bureau wat inhoudt dat ze doen aan recruitment (werven en selecteren van de juiste personen) en development (ontwikkelen van personen, zoals coaching/assessments/training etc.). Mijn functie houdt in dat ik het bedrijf mag helpen om zich online beter te kunnen profileren. Ik mag de website optimaliseren, de social media kanalen vullen met relevantie informatie, blogs schrijven en video's maken. Klinkt super tof toch? 

Vooraf had ik nooit kunnen bedenken dat ik er mocht blijven werken én ook nog eens in mijn droomfunctie. Ik had namelijk - toen de deadline van mijn scriptie naderde - goed nagedacht over wat ik zou willen qua werk. Wil ik op een redactie werken waarbij schrijven centraal staat, wil ik juist meer de marketing & pr kant op of wil ik vooral de marketing kant op? Voor mij was het - na héél veel nadenken - gelijk duidelijk dat ik een online marketing functie wilde. Ik vind websites/social media/etc. ontzettend interessant en leuk om me in te verdiepen. 

Ik weet zeker dat ik super veel ga leren in deze functie en ik kan niet wachten totdat ik mag beginnen! Per 1 augustus start ik en dat betekent dat ik nu nog 1,5 week vakantie heb. Ik ben gisteren trouwens teruggekomen uit Griekenland en ik zal jullie in de komende artikelen meer vertellen over wat ik daar allemaal heb meegemaakt!

You May Also Like

7 reacties

 1. Wat een goed nieuws, gefeliciteerd! Ik ben ook pas net afgestudeerd en nog flink aan het zoeken naar een baan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd! En wat gaaf dat je gelijk een baan te pakken hebt. Het klinkt echt als een geweldige baan. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat super! Gefeliciteerd en heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat is dubbel goed nieuws! Gefeliciteerd met je afstuderen én met je baan! Wat ontzettend leuk dat je bij je stageplek fulltime aan de slag mag in een functie die je zo te horen op het lijf geschreven is. Geniet ervan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super goed! Gefeliciteerd, lijkt me echt een hele leuke functie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd! Wat super om een nieuwe baan te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaah wat ontzettend fijn en wat een nieuwe gave uitdaging!
  Het is zo fijn als het gewoon allemaal aan je 'gegeven' wordt! Geniet nog even van je vakantie en succes met deze mooie kans:).

  BeantwoordenVerwijderen