Mijn eerste indruk van make-up producten van Max Factor

by - juli 27, 2017


Een aantal weken geleden kreeg ik een mail met de vraag of ik wat wilde bestellen op de nieuwe webshop van Trekpleister. Eh, ja natuurlijk wil ik dat! Ik heb producten uitgekozen van Max Factor, omdat ik nog nooit make-up van dit merk heb geprobeerd en het me wel een fijn merk lijkt. In dit artikel vertel ik jullie mijn eerste indruk!


Ik heb meestal vaste producten die ik gebruik voor mijn make-up. Ik gebruik bijvoorbeeld altijd de Dream Matte Mousse van Maybelline en een poeder van Catrice. Daarnaast heb ik nog een 'vaste' oogschaduw palette die ik bijna altijd gebruik. Ik had dan ook nog nooit make-up van Max Factor geprobeerd, dus ik was onwijs benieuwd naar deze producten. Zouden deze producten mijn nieuwe favorieten worden?

De producten die ik heb uitgekozen zijn:

♥ Cappucino Nudes Oogschaduw Palette
♥ All Day Flawless 47 Nude 3 in 1 Foundation
♥ Enchanting Coral (25) Colour Elixir Gloss
♥ Facefinity 2 Ivory Compact Poeder

Het oogschaduwpalette ving gelijk mijn aandacht: wat een prachtige kleuren zitten daarin! Ik gebruik meestal een lichte kleur oogschaduw of een lichtbruine kleur oogschaduw om mijn oogopslag iets 'frisser' te maken. Deze palette met veel lichte kleuren is daar zeker geschikt voor! Ook heb ik een foundation en een poeder bestelt. Ik gebruik zelf al jaaaaren dezelfde producten, dus wellicht dat deze producten mijn nieuwe favorieten kunnen worden. Daarnaast kon ik altijd wel een nieuwe lipgloss gebruiken.De Enchanting Coral lipgloss zit in een mooie verpakking verwerkt. Voordat ik deze besteld had, had ik een aantal reviews gelezen over dit product. In de reviews leek de kleur wat lichter, in het echt had ik hem niet zo donker verwacht. Eenmaal aangebracht vind ik het een fijne lipgloss; hij plakt niet en hij heeft een neutrale geur wat ik ook erg fijn vind. Het is onwijs lastig om online een foundation te kopen die precies bij je huidskleur past. Ik had tientallen reviews bekeken om te kijken welke kleur ik nodig had. Het is uiteindelijk de 'Nude 47' geworden. Ik heb hem eerst aangebracht op mijn handpalm, om te kijken of het ongeveer dezelfde kleur is als mijn huid. En ja, hij leek erg goed te matchen!

Eenmaal aangebracht op mijn gezicht, was ik zeer tevreden met het resultaat. De foundation dekt goed (en dat vind ik fijn, want mijn gezichtshuid is niet zo heel erg mooi van zichzelf) en het zag er erg egaal uit. Het enige minpuntje is dat de foundation een matte finish heeft. En toen ik er eenmaal mee rond heb gelopen en mezelf in diverse spiegels heb gezien (haha), kwam ik tot de conclusie dat de foundation toch niet helemaal matcht met mijn gezichtshuid. Hij is nét een tint donkerder dan mijn gezicht en mijn hals/nek. Erg jammer. En ik ben net teruggekomen van vakantie dus bruiner dan dit kan ik helaas niet worden.


De poeder vind ik er erg mooi uitzien: het doosje ziet er luxe uit en ik vind het ook leuk dat er een sponsapplicator in zit. Dat zie je niet bij de meeste poeders! Alleen is deze poeder, net als de foundation, nét een tint te donker. Gelukkig heb ik daar iets op bedacht: ik breng hem nu namelijk aan als bronzer. Hiervoor gebruik ik wel een bronzerkwast en niet de sponsapplicator. Het sponsje zorgt er namelijk voor dat je de poeder echt in je gezichtshuid 'drukt' waardoor de finish er erg poederig uitziet. Omdat ik hem nu aanbreng als bronzer, heb ik daar met een bronzerkwast geen last van. 
En dat de oogschaduw: wauw! De verschillende kleuren oogschaduw zijn precies zoals ik ze verwacht had. De kleuren zijn prachtig, ze passen erg mooi bij elkaar en de pigmentatie is goed. De eerste twee lichte kleuren hebben een matte finish, net als de twee-na-laatste en de laatste donkere kleur. De rest heeft een glanzende finish en dat zijn precies de kleuren oogschaduw die ik het meest gebruik. De derde kleur oogschaduw is mijn favoriet, die ga ik denk ik nog érg vaak dragen. 


Op de bovenstaande foto heb ik de foundation, lipgloss en de derde kleur oogschaduw gebruikt. De poeder ben ik vergeten aan te brengen, omdat ik nogal haast had toen ik de foto's ging maken, oops. Op de foto is helaas niet te zien dat de foundation toch echt een tint te donker voor mij is. Wel is te zien dat hij mooi dekt en mijn huid mooi egaal maakt. De oogschaduw zie je erg subtiel, maar die had ik ook lichtelijk aangebracht. Ik hou namelijk niet van te veel oogschaduw. De lipgloss vind ik ook erg mooi, het is een andere kleur dan die ik meestal draag. 


Ik ben blij dat ik een keer andere make-up geprobeerd heb. Met de foundation ben ik het meest blij, want die vond ik een hele mooie finish geven en hij dekte ook erg goed. Hij was dan wel een tint te donker, maar ik denk dat ik hem in een lichtere kleur ga halen. Dan zou het dé perfecte foundation voor mij zijn. Met het oogschaduwpalette ben ik ook erg blij, de kleuren die er in zitten zijn ontzettend mooi. De poeder was te donker, maar die ga ik nu als bronzer gebruiken. En de lipgloss vind ik ook erg fijn en is een mooie toevoeging aan de kleuren lipgloss/lipstick die ik nu heb. 

Ik heb de producten online besteld op de nieuwe webshop van Trekpleister. Er zijn er regelmatig acties te vinden, zo op ook make-up producten.

Had jij al ervaring met make-up producten van Max Factor? 

You May Also Like

9 reacties

 1. Ziet er goed uit! Ik kan ook zeker de mascara's van Max Factor aanraden, vooral de False Lash Effect Clump Defy vind ik heel erg fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh zijn de mascara's ook heel fijn ja? Goede tip thanks! :)

   Verwijderen
 2. Mooie producten heb je gekozen! Volgens mij heb ik helemaal niks van dit merk, haha. Weet ook eigenlijk niet zo goed waarom..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie, de foundation maakt je huid inderdaad erg mooi! Valt idd ook niet op dat 'ie eigenlijk te donker is - maar wel jammer dat je dit wel ziet in real life..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De producten zien er goed uit, vooral de foundation! Wat jammer dat hij toch iets te donker is voor je. Op de foto is dat inderdaad niet te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb helaas niet zo'n goede camera die dat kan laten zien, meh ;(

   Verwijderen
 5. ik heb heel vroeger hier poeder gehad, verder nooit iets van Max Factor gekocht. ik vind vooral het oogschaduw palette mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind Max Factor een fijn merk! Die foundation heb ik ook en ben ik heel blij mee, is echt in korte tijd een favoriet geworden.

  BeantwoordenVerwijderen