Een herinnering om mezelf te accepteren zoals ik ben

by - augustus 04, 2017


Ik heb altijd wel van die momenten waarop ik denk 'wat zou ik haar graag willen zijn'. Iets trekt dan mijn aandacht, zoals de kleding die iemand draagt, de reizen die iemand maakt, hoeveel volgers iemand heeft of hoe sociaal iemand is. Ik ben lang niet perfect en dat hoop ik dan wel te zijn. Soms kan ik een beetje jaloers zijn, vooral wanneer iemand iets heeft waar ik al héél lang over zit te dromen. Dat iemand heel veel mooie reizen heeft gemaakt bijvoorbeeld, of wanneer iemand hele toffe samenwerkingen heeft (want geef toe; dat is wel een beetje jaloersmakend). Het gevoel dat je dan 'minder' bent komt naar boven; 'iedereen vind haar geweldig en mij niet'. Dit gevoel had ik voorheen best vaak. Tegenwoordig probeer ik dat heel anders te zien. 

Ik vergelijk mezelf nooit meer met anderen, alleen met mijn vroegere 'ik'. Als ik naar andere mensen kijk, laat ik me alleen maar door hen inspireren. Want als ik naar mezelf kijk vijf jaar geleden dan zie ik een héél erg onzeker meisje dat niet weet wat ze met haar leven wil doen en er ook nog niet is achtergekomen wie ze is en wat haar passie is. Ze heeft nog geen mooie reizen gemaakt, woont nog bij haar ouders en voelt zich elke dag wel chagrijnig. En als ik nu naar mezelf kijk zie ik iemand die weet wat ze wil, iemand die al een aantal hele mooie reizen heeft gemaakt (en nog héél veel andere reizen wil maken), iemand die qua uiterlijk en innerlijk heel erg is veranderd. Iemand die haar hbo diploma in haar zak heeft en  binnen no time een fulltime baan kreeg aangeboden. Als ik dat vergelijk met diegene die ik vijf jaar geleden was, kan ik alleen maar gelukkig zijn. 


Ik volg zelf heel veel mensen op Instagram en YouTube die 'het perfecte leventje' hebben. Althans, zo ziet het eruit en ik kan daar wel doorheen prikken. Ik laat me er niet jaloers door worden, ik laat me alleen maar door inspireren. Door hen kom ik op ideeën voor nieuwe Instagram foto's, maak ik nieuwe carrièreplannen en weet ik de tofste steden en adresjes te vinden voor de mooiste reizen die zij ook hebben gemaakt. Door hen weet ik wat mijn dromen zijn en kan ik ze nastreven. Ik vergelijk mezelf niet met hen, maar gebruik de inspiratie die ik van hun krijg om mijn eigen leven een beetje beter te maken. Op deze manier probeer ik mezelf te accepteren wie ik ben, want ik kan nu eenmaal niemand anders zijn. Ik kan alleen kleine dingen stukje bij beetje veranderen, om uiteindelijk te veranderen in de beste versie van mezelf. Om mezelf eraan te herinneren dat ik mezelf niet moet vergelijken met anderen en blij moet zijn met de persoon die ik ben, heb ik deze naamketting mogen bestellen bij Names4Ever. Daar kun je kiezen uit verschillende naamkettingen en behalve je naam kun je er ook een mooi woord of een mooie quote opzetten. Ik heb gekozen voor de naamketting met het model 'lisette'. Er zijn ook nog andere modellen die een ander lettertype hebben. 

You May Also Like

9 reacties

 1. Mooi artikel!! En ik vind je naamketting ook erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof artikel en herkenbaar ook. Tegenwoordig is het heel moeilijk om overal doorheen te prikken en jezelf te accepteren, maar het is wel heel belangrijk. Mooie ketting!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi artikel, ik vind andere mensen altijd heel erg inspirerend. <3 Je kan er zelf weer leuke dingen van leren!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi artikel! Goed dat je je niet van stuk laat brengen door andere mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed artikel! Ik herken mezelf er ook wel in. Eigenlijk zou ik inderdaad, net als jij, gewoon door de 'perfecte' video's en foto's heen moeten prikken en mij enkel laten inspireren, niet jaloers laten maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar! Ik word er soms ook wat onzeker van.. Helemaal niet nodig, ontzettend jammer ook dat we dit doen. Jij mag er zijn meis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. herkenbaar artikel! Ik heb er zelf het meest last van wanneer ik door mijn feed van Instagram aan het scrollen ben, maar dan bedenk ik dat deze mensen thuis ook gewoon op de bank liggen met een zak chips.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit boek vind ik ook helemaal geweldig! en onzeker.. is eigenlijk helemaal niet nodig zolang we maar niet willen neigen naar perfectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het vergelijken met andere mensen komt me ook heel erg bekend voor, jammer genoeg. Ik vind het moeilijk om het niet te doen, maar weet ook wel dat de levens van bekende bloggers niet altijd even glamoureus zijn... Maar wanneer je enkel de positieve dingen ziet voorbij komen is het moeilijk om je dat soms voor de geest te halen, vind ik. Goed van je dat jij er wel veel beter mee om kan! ;)

  BeantwoordenVerwijderen