Nieuwe dingen proberen #getoutyourcomfortzone

by - augustus 07, 2017


Ik merk het zelf erg vaak: ik doe alleen maar dingen waar ik 'gewend' aan ben. In ieder geval de meeste dingen die ik doe. Ik gebruik altijd dezelfde make-up producten, ik kook bijna altijd dezelfde dingen, het weekend vul ik met verschillende activiteiten die ik eigenlijk al wel eens gedaan heb. Herken je dat gevoel? Het is tijd om nieuwe dingen uit te proberen en uit deze 'sleur' te komen!

Toen ik afgelopen vakantie in Griekenland doorbracht, sleurde mijn vriend mij uit mijn comfortzone toen hij met mij wilde snorkelen. Ik had het nog nóóit gedaan en het leek me ook niet 'comfortabel' om onder water te zwemmen en te ademen door zo'n snorkel. Anyway, nadat hij even gezeurd had probeerde ik het toch. En het lukte! Een paar dagen daarna zijn we naar het mooiste strand van Corfu gereden om daar te snorkelen. En dat vond ik ook eng. Ik bedoel, zwemmen in water vol met weetikhoeveel vissen en rotsen met zeewier (ik HAAT zeewier). Na enige tijd getwijfeld te hebben heb ik het toch gedaan en het was ontzettend mooi en GEWELDIG! 

Dat moment zette mij aan het denken. Het snorkelen was voor mij het mooiste moment van de vakantie, misschien mede dankzij het overwinnen van een angst (ook al was die niet zo heel groot). En ik laat mij vaak tegenhouden door angst. Waarom ik dat doe? Omdat ik dan in mijn comfortzone blijf. Hierdoor ben ik ook heel erg controlerend, ik plan bijvoorbeeld alles van te voren en ik check wel drie keer of ik alles wel bij me heb. 

Het punt is dus eigenlijk dat ik véél meer dingen wil gaan doen die buiten mijn comfortzone liggen, omdat die dingen vaak ook de beste herinneringen opleveren. Ook doe ik heel veel dingen op de automatische piloot, zoals maaltijden koken die ik al eerder gekookt heb en steeds dezelfde make-up producten gebruiken. Vooral omdat ik nu fulltime aan het werk ben, vind ik het belangrijk dat ik daarnaast nog dingen doe die 'nieuw; voor mij zijn. Hierdoor kom ik uit mijn comfortzone, krijg ik meer inspiratie en ook meer energie. Ook wil ik meer avontuurlijke dingen ga doen, zoals een nieuwe sport uitproberen, een nieuwe stad ontdekken waar ik nog nooit geweest ben of een roadtrip door een land gaan maken zonder van te voren vast te stellen waar ik heenga.

De komende weken wil ik dus iedere week vaker dingen doen die nieuw voor mij zijn. Zo wil ik een nieuwe sport uitproberen, een nieuwe stad ontdekken, nieuwe maaltijden koken etc. Het mogen avontuurlijke dingen zijn, maar het mogen ook gewoon hele kleine dingen zijn. De dingen die ik heb ondernomen, ga ik natuurlijk vertellen in een volgend blogpost. Hopelijk inspireer ik jullie daar ook mee om wat vaker uit de comfortzone te komen :)

You May Also Like

10 reacties

 1. Ik ben benieuwd naar je verhalen hierover!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je toch hebt gesnorkeld! Wat je schrijft is heel herkenbaar. Ik moet/wil ook wat meer uit mijn comfortzone stappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk artikel! Ik herken mij hier heel erg in. Zo heb ik (klein voorbeeld) weleens sushi gegeten maar ik vond het nooit heel bijzonder. Laatst ben ik dan toch uit eten geweest in een sushi restaurant, ook al dacht ik dat ik het niks zou vinden. Nou, ik heb me helemaal volgegeten haha! En ik wil er binnenkort weer heen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen! Ik blijf inderdaad regelmatig in mijn comfortzone, omdat het zo eng kan zijn.. Maar het lijkt me ook wel weer goed en vernieuwend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben heel erg benieuwd wat je allemaal gaat ondernemen. Ik ga binnenkort een ballonvaart maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is ook vet! Ik heb sowieso al een aantal super toffe dingen ondernomen, maar die lees je sowieso in een volgend artikel!

   Verwijderen
 6. Wat goed dat je er zo bij stilstaat:-)
  Ik weet zeker dat je daardoor zoveel mooie monenten mee gaat maken:-)
  Leuk artikel!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed! Snorkelen lijkt mij echt ontzettend eng. Ik ben sowieso heel bang voor vissen en andere beestjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed bezig! Ik heb het niet meer op snorkelen na die beet door een haai tijdens het snorkelen. Maar het lijkt me zo mooi om te doen, dat ik dit zeker ook eens mee wil gaan maken! Veel plezier, ik moet ook meer dingen gaan doen die ik normaal niet zo snel zou doen.

  BeantwoordenVerwijderen