REVIEW - Bijzondere maaltijdshakes van Vitaminfood

by - september 13, 2017


Het was alweer een tijdje geleden dat ik in mijn mail een vraag ontving of ik de suikervrije, vegan shakes van Vitaminfood wilde proberen. Eerst dacht ik; nee dat is totaal niks voor mij. Maar nadat ik de website goed bekeken had, kon het nog wel iets voor mij zijn ook...Niet veel later nadat ik een mail ontving of ik de maaltijdshakes van Vitaminfood wilde proberen, kreeg ik een mega groot pakket binnen. Hierin zaten vier zakken poeder met vier verschillende smaken: vanille, banaan, chocolade en aardbei. Ook zat er een beker bij waar je de shakes gemakkelijk mee kunt maken. 

De maaltijdvervangers zijn vegan en bijna helemaal suikervrij. Vitaminfood vermeld daarbij dat je door het gebruiken van de maaltijdshakes 100% van je dagelijkse behoefte van vitamines en mineralen binnenkrijgt. Al vanaf het begin wilde ik de shakes niet gebruiken als maaltijdshake, maar gewoon als toevoeging aan wat ik dagelijks binnenkrijg. Je kunt het poeder namelijk ook prima gebruiken als toevoeging aan een smoothie (waarvoor ik het zeker ga gebruiken) of toevoegen aan het deeg tijdens het maken van een pannenkoek. Op de zakken staat vermeld dat je het poeder moet mengen met water. Er staat precies op de zak vermeld hoeveel er bij moet. Je moet namelijk 3 'scopes' mengen met 450 ml water. In plaats van water, kun je ook amandelmelk gebruiken. Nou, ik heb het eerst geprobeerd met water maar dat vond ik he-le-maal niet lekker! Er zat bijna geen smaak aan, je proefde alleen het 'droge' poeder een beetje (en dat smaakte ontzettend apart). Daarna heb ik het geprobeerd te mengen met gewone melk. En dat smaakte gelukkig al iets beter! Ik heb alle smaken getest en de smaken banaan en chocolade vond ik gewoon echt niet lekker. Maar daarna proefde ik de aardbeishake en die was dan weer wél te drinken. En mijn favoriet is de smaak vanille, die smaakte naar vanillekoekjes (en daar HOU ik van!). Dus ondanks dat ik dacht dat het echt niet lekker was, vind ik vanille gemengd met melk echt wel lekker. 


Ik moest echt wel enorm wennen aan de smaak, want ik ben sowieso geen shake gewend. Mijn vriend heeft mij ook geholpen met testen en hij vond de shakes sowieso lekkerder dan mij. Het is ook gewoon zo dat het poeder bijna helemaal suikervrij is en er daarom niet zoveel smaak aan zit. Ik heb de smaken nog niet geprobeerd in combinatie met een smoothie, maar dat ga ik zeker weten nog eens proberen. Op die manier krijg je dus meer vitaminen en mineralen binnen en hoef je niet zo'n hele shake op te drinken, haha. 

Mocht een maaltijdshake echt iets voor jou zijn, dan is Vitaminfood wel een aanrader. Zoals ik al zei, zit er nauwelijks suiker in en zijn de shakes allemaal vegan. Ook zit er vast wel een smaak tussen die je lekker vind. Je raakt er ook erg snel vol van. Is een maaltijdshake niks voor jou, dan kun je het poeder alsnog gebruiken in een smoothie of in een pannenkoek om alsnog meer vitaminen en mineralen binnen te krijgen. 

Voor een zak van 450 gram betaal je €8,95 en Vitaminfood heeft momenteel de smaken vanille, banaan, chocolade en aardbei in het assortiment. 

Zou zo'n maaltijdshake iets voor jou kunnen zijn? 

You May Also Like

9 reacties

 1. Wat een fijne review, ik ben nooit zo fan van maaltijdshakes.
  Ik vind het dan fijner om gezond te eten & lekkere fruitsmoothies te drinken.
  Liefs
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha heel herkenbaar! Ik heb nooit maaltijdshakes geprobeerd maar wel veel ervaring met fitnesssupplementen. Bijna iedereen moet wennen aan het drinken van shakes. Je kunt je poeder ook in een smoothie, havermout etc verwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dus gelukkig is het normaal dat je eraan moet wennen haha! En in een smoothie had ik idd al bedacht, maar havermout is ook echt een goed idee :)

   Verwijderen
 3. Ik heb deze nog nooit gehad maar over het algemeen vind ik shakes wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb er nog geen ervaring mee maar zou t wel eens uit willen proberen!
  Ik kan mij voorstellen dat je een beetje moest wennen aan de smaak.. zo zonder suiker!
  Fijn review :-)

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne review om te lezen! Ik denk dat dit niks voor mij is, aangezien in shake smaken echt serieus vies vind. Ik ben zelfs een keer over mijn nek gegaan.. Niet echt iets voor mij dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb nog nooit een hele shake gehad, alleen eens geproefd van een collega van me. Maar ik ben er niet zo van, ik vind eten veel te lekker om te vervangen voor een shake hahah.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig dat ik dit bericht tegen kom. Ik heb me laatst namelijk ook van die shakes aan laat praten door een moeder van een vriendin. Niet van dit merk hoor, maar van Herbal Life. Op het moment zelf leek het een goed idee en de smaak viel niet tegen, maar achteraf gezien weet ik echt niet wat me bezielde. Geef mij maar gewoon een goed gedoseerd voedingspatroon en dan komt het ook wel goed. Voor die vitamientjes eet ik wel wat meer groenten en fruit haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me leuk om te proberen een keertje! xo

  BeantwoordenVerwijderen