PERSONAL - Ik mis het bloggen!

by - oktober 30, 2017


Het creatieve proces van het bedenken van een origineel en tof artikel tot het uitwerken ervan en al je creativiteit gebruiken: ik mis het. Ik mis het lezen van die super leuke reacties die ik altijd onder mijn artikelen kreeg en ik mis het 'satisfying' gevoel dat ik altijd kreeg wanneer ik op mijn eigen blog aan het scrollen was.

Ik had het van te voren eigenlijk al wel kunnen bedenken: nu ik fulltime werk heb ik gewoon GEEN tijd om te bloggen. In plaats daarvan heb ik al mijn energie en vrije tijd (in hoeverre ik die had) gestoken in mijn Instagram account. Het gevolg: een toffe feed (al zeg ik het zelf), meer volgers maar nog steeds het gevoel hebben 'dat ik iets mis'.

Ik mis vooral het creatieve proces van het bedenken van een origineel en tof artikel tot het uitwerken ervan en aan het einde van de dag de reacties lezen op het artikel. I LOVED IT. Toch zag ik meer kansen in Instagram, omdat dit social media kanaal helemaal booming is en er gewoon bijna geen 'winst' meer te halen valt uit het bloggen (iedereen zit toch op YouTube en blogs worden in het algemeen gewoon minder vaak gelezen dan een aantal jaar geleden). Instagram kost natuurlijk ook minder tijd, want je hoeft alleen een goede foto te hebben en nog even 'snel' een caption te bedenken. Met bloggen is dat natuurlijk anders. Je wilt een super origineel artikel waar vaak op geklikt wordt (en die dus vaak gelezen wordt), je wilt dé perfecte foto hebben en je wilt een goede, pakkende tekst schrijven waardoor mensen vaker je blogs willen lezen. En dat is moeilijk, want dat allemaal kost natuurlijk ontzettend veel tijd.

En dus liet ik het bloggen links liggen. Ik kon mijn creativiteit wel kwijt in de foto's die ik maakte op Instagram, maar niet alles. En ik durfde niet meer te beginnen aan het bloggen, want ik zag zoveel andere blogs die prachtige foto's hadden en bloggers die super leuke teksten schreven en ook super origineel waren. En dat zou me toch niet lukken, want ik had geen tijd en ook niet de energie om dat allemaal weer voor elkaar te krijgen. Want even eerlijk; ik wil geen half-geproduceerde blogposts aan jullie laten zien omdat ik 'geen tijd' heb om het allemaal te perfectionaliseren. Dus besteedde ik er helemaal geen aandacht meer aan.

Totdat ik dat gevoel weer kreeg dat ik het miste. En toen bedacht ik me; waarom begin ik niet weer gewoon? Even kijken hoe het voelt om weer een artikel te schrijven. Even kijken hoe het voelt om weer mijn creativiteit kwijt te kunnen. Zonder dat het echt móet van mezelf en zonder dat ik wil dat het perfect is.

En het voelt goed.

You May Also Like

3 reacties

  1. Ja, ik mis je blogjes! Maar begrijp het al te goed dat het ooit zo druk is met een volledige baan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw dit is echt zo herkenbaar, ik werk ook fulltime en heb daardoor minder tijd om teksten te schrijven terwijl ik dat proces voorheen alsmaar deed. Waar ik ook was bij elk ding dacht ik; oh dit is leuk voor instagram. Ik mis het ook en ik mis het ook dat ik zelf zo weinig post en zo weinig reageer op andere!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik snap heel goed dat je het bloggen mist. Dat heb ik ook altijd na een lange tijd dat ik niks meer heb geschreven. Ik probeer nu dat perfectionistische een beetje los te laten. Het is heel moeilijk om daar een balans in te vinden. Je wilt toch wel mooie content leveren. Lastig!

    BeantwoordenVerwijderen